Kerstkadootje voor karmahamsteraars

Door Femme op dinsdag 25 december 2007 22:21 - Reacties (16)
Categorie: Tweakers.net, Views: 5.617

Voor de sterfharde tweaker is de vraag of je karmaproductie nog wel een bevredigende stijging vertoont een allesoverheersende gedachte. Helemaal op eerste kerstdag wanneer alle gewone mensen gezellig doen terwijl de tweaker zijn tijd doorbrengt in gezelschap van een monitor. Daarom voor alle karmahamsteraars dit kerstkadootje; een grafiek van je karmaproductie :* .

http://tweakers.net/ext/karmagraph/1

Url: tweakers.net/ext/karmagraph/$userId

Het plaatje wordt een dag gecached als je je eigen grafiek bekijkt of een week als je een grafiek van een medetweaker bekijkt.

Tweakers.net behind the screens II

Door Femme op woensdag 19 december 2007 18:35 - Reacties (21)
Categorie: Tweakers.net, Views: 8.416

Zoals beloofd hier een aantal foto's van het Tweakers.net-hoodkwartier in het bruisende hart van Amersfoort :) .

In de onderstaande plaat zien we Haitse zich verscholen houden achter zijn tripple monitor plus notebook-opstelling terwijl Arjen en Hylke bijkletsen over de laatste roddels over gebande tweakertjes.Lees verder »

Kijkje achter de schermen

Door Femme op maandag 17 december 2007 23:01 - Reacties (13)
Categorieën: Storage, Tweakers.net, Views: 9.611

Sites zoals Tweakers.net noemen de donkere hokken waarin we onze meedogenloze hardwaremartelingen uitvoeren het liefst 'ons testlab', in de hoop daarmee bij de lezers beelden op te roepen van steriele cleanrooms waarin keurige laboratoriumjassen met uiterste nauwkeurigheid hun werkzaamheden uitvoeren. In de praktijk gaat het er veelal een stuk provisorischer aan toe, zo ook bij ons. De users van de oude stempel zullen het 'coloklussen' uit de vroege jaren van Tweakers.net nog herkennen, toen we tijdens nachtelijke serverupgrades machines op de vloer van de colo ontmantelden en er nieuwe processors en moederborden in schroefden - vers uit de doos en nooit getest. Dit leidde niet altijd tot het gewenste stabiele resultaat.

Het serverbeheer van Tweakers.net is inmiddels stukken professioneler, maar het testen van hardware is het nog wel eens behelpen, vooral vanwege een gebrek aan ruimte in ons huidige kantoor. Op de onderstaande foto's zie je de twee storagetestsystemen in actie. 'Testbed1' is momenteel bezig om een aantal Western Digital's Caviar RE2 in raid 5 te testen op een Areca ARC-1680 en Testbed2 werkt benchmarks van de Adaptec RAID 3805 af. De beide machines zijn gebaseerd op een Iwill DK8ES-moederbord en beschikken over 2GB RAM en een Opteron 248-processor. Verder maken momenteel een Adaptec SANbloc S50 JBOD, Promise VTrak VTJ610sD en Dell PowerVault MD3000i deel uit van de testopstelling.Lees verder »