Vertexen in the house

Door Femme op vrijdag 20 maart 2009 15:36 - Reacties (6)
Categorie: Solid state drives, Views: 13.236

Eén van de frustraties waar onze redactie mee te maken heeft is de soms moeizame beschikbaarheid van reviewsamples. Het is nogal jammer als je staat te popelen om nieuwe hippe hardware te testen maar er niet bij kunt. De grote fabrikanten van processors en videokaarten hebben hun pr-zaakjes over het algemeen goed voor elkaar en geven reviewsites de gelegenheid om belangrijke producten (vlak) voor hun release te testen. Helaas zijn er ook fabrikanten die minder vrijgevig zijn. Harde schijven zijn bijvoorbeeld altijd al een drama geweest. Toen ik nog zelf samples probeerde te regelen voor reviews van harde schijven moest er vanwege een algeheel gebrek aan samples bij pr-bureau's en centrale marketingafdelingen maandenlang gebedeld worden om een product in handen te krijgen. Dit was des te meer frustrerend omdat het veelal om hardware ging die ruim voorradig was bij distri's en ook niet exorbitant duur was. Hoe moeilijk kan het dan zijn om wat units voor de pers te reserveren.

Met solid state drives loopt het ook nog niet altijd even soepel. Als je de nieuwste hype onder de ssd's toch al wilde kopen is het soms de beste oplossing om maar zelf de knip te trekken. Toen Swat gisterenavond in het grote ssd-topic twee 30GB Vertexen aanbood was het tijd om toe te slaan en zo geschiede. Sinds vanmorgen liggen er twee Vertexen op de pijnbank van ons testlab. Thanks Swat :) .

http://tweakers.net/ext/i/1237550745.jpeg

http://tweakers.net/ext/i/1237550746.jpeg


De benchmarkresultaten van de Vertex kun je volgen op deze pagina in de BenchDB en zullen aangevuld worden zodra er meer resultaten beschikbaar komen. Hoewel de prestaties van de Vertex aanzienlijker beter zijn dan van de Apex, functioneert de ssd niet geheel probleemloos. Hij loopt vast bij de tweede servertrace in RankDisk met een foutmelding, waarna de hele drive verdwijnt totdat hij een power cycle heeft gekregen. Hierdoor kan ik de servertests niet voltooien. De sequentiële transferrates zijn nogal wisselvallig. De prestaties van de Vertex lijken sterk beïnvloedt te worden door de beschikbaarheid van vrije geheugenpages. Ik hou jullie op de hoogte zodra ik interessante data heb om te delen.

http://tweakers.net/ext/i/1237559611.png
Responstijden van OCZ Vertex (groen) en Apex (rood) in de RankDisk-tests (lager is beter

Volgende: Smarthome kooptips voor de doe-het-zelver 12-'16 Smarthome kooptips voor de doe-het-zelver
Volgende: Mtron Mobi + Areca: invloed van cache onderzocht 03-'08 Mtron Mobi + Areca: invloed van cache onderzocht

Reacties


Door Blokje, vrijdag 20 maart 2009 15:46

Toeval dat het precies een jaar later is na je vorige blog posting Femme ?

Door Tweakers user P5ycho, vrijdag 20 maart 2009 15:48

Ik zag het al bijna aankomen die crash, toevallig vanmorgen een thread gezien op het OCZ forum waar meer mensen problemen hebben.

De topicstarter is een duitser, en hij meldt ergens in die thread dat er nog een ander forum is waar nog meer mensen met stront aan de knikker hebben hangen.

Overigens is dit niet OCZ-Vertex-specifiek, alle Indilinx Barefoot-equipped SSD's hebben er last van.

Volgens Tony van OCZ kan hij de crashes niet repliceren met de laatste nog niet verkrijgbare 1275 firmware.

Door Tweakers user Femme, vrijdag 20 maart 2009 16:00

Toeval dat het precies een jaar later is na je vorige blog posting Femme ?
Dat is inderdaad grappig :) .
Volgens Tony van OCZ kan hij de crashes niet repliceren met de laatste nog niet verkrijgbare 1275 firmware.
Hopelijk lost dit iets op. Ik zit nu te testen met firmware 1199 waarmee de drive werd geleverd. Ik las in het ssd-topic al wat reacties van andere users die vergelijkbare problemen hadden.

Door Tweakers user Kev0, vrijdag 20 maart 2009 16:38

Is dat nu 'normaal'? Dat als wij bijvoorbeeld een Vertex kopen (redelijk nieuwe technologie/product), dat er dan nog zulke vreemde problemen kunnen optreden? Het lijkt toch iets meer dan normaal. Hebt komt een beetje over alsof de schijven nog in beta fase zijn, en dat wij allemaal die beta zitten te testen.

Was van plan om een Vertex te kopen, denk dat ik nog enkele dagen wacht... Als ik er 200 euro voor uitgeef wil ik wel gewoon redelijk normaal met de schijf kunnen werken.

Door Tweakers user Femme, vrijdag 20 maart 2009 17:04

Het is niet fraai, om niet te zeggen een major fuckup. Ik had gehoopt eindelijk iets positiefs over OCZ te kunnen schrijven. Het probleem deed zich bij mij voor binnen twee uur dat ik 'm in gebruik had genomen. In een goede testprocedure zou het probleem opgemerkt moeten zijn geweest.

Ik ga zo eens kijken of ik ook de tweede Vertex kan killen. Zo te lezen hebben erg veel Vertex-gebruikers last van het probleem. Op GoT was er ook al melding van gemaakt, dus het is echt een groot probleem.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 maart 2009 17:13]


Door Tweakers user jaspov, maandag 20 juli 2009 22:47

Speelt dit probleem nog steeds, of is het (met firmware update?) gelukt de tests te draaien?

Reageren is niet meer mogelijk